Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Ένα βροχερό Σάββατο


Σήμερα είναι μια βροχερή μέρα . Ο ουρανός γεμάτος βαριά μαύρα σύννεφα που έχουν κατέβει χαμηλά. Η θάλασσα γκρίζα. Οι δρόμοι γεμάτοι νερά που τα διασχίζουν τα αυτοκίνητα .Υγρασία . Παρόλο το ψιλόβροχο πήρα το ποδήλατο δίχως να έχω κανέναν σκοπό. Έκανα μια βόλτα στην πόλη πήγα μέχρι την παραλία Καλάμια και από κει γύρισα πίσω προς το λιμάνι.Είδα ένα ωραίο γκράφιτι. Ήταν το πρόσωπο ενός κουκουλοφόρου . Φαινόταν μόνο τα μάτια και τονισμένα τα φρύδια. Φτιαγμένο με μαύρο σπρέυ. Στο ποτάμι στις όχθες του ποταμού με τα τσιμεντένια ρείθρα υπάρχουν πολλά γκράφιτι.Τα περισσότερα είναι κακότεχνα.  Εδώ στην Κόρινθο είναι ένας που υπογράφει nick. Αυτός ο Nick έχει γράψει παντού.

Βρέθηκα στον ποδηλατόδρομο στην αντίθετη μεριά της πόλης..Τώρα είχα τη θάλασσα στα αριστερά μου και ποδηλατούσα κατά μήκος του Κορινθιακού κόλπου με κατεύθυνση προς Λουτράκι. Στον ποδηλατόδρομο έχουν φυτέψει κατά μήκος μικρές λεύκες . Είναι ακόμα μικρές νεαρές λεύκες με λεπτούς κορμούς που τους έχουν στερεώσει με μαδέρια να μην τις ρίξει κάτω ο αέρας. Έχουν φτιάξει γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου από χώμα. Κάποια στιγμή ο ποδηλατόδρομος σταματάει . Δεν είναι και μεγάλος. Μετά συνεχίζει αυτοκινητόδρομος. Τον ακολούθησα και ο δρόμος με έβγαλε στη γέφυρα του Ισθμού. Είναι μία ξύλινη γέφυρα. Οι πινακίδες προειδοποιούν ότι οι δικυκλιστές πρέπει να κατεβαίνουν από τα οχήματά τους κατά τη διάσχιση . Η περιοχή είναι όμορφη . Είναι η είσοδος του καναλιού από τον Κορινθιακό κόλπο. Σαν ένα δέλτα ποταμού. Η θέα της διώρυγας είναι ωραία με την παλιά γέφυρα και τη γη να υψώνεται απότομα από το μηδέν υψόμετρο της θάλασσας.

Το Λουτράκι έχει άλλον αέρα: κυριλέ. Ξενοδοχεία, καζίνο, ταβέρνες, καφέ. Το τοπίο είναι μελαγχολικό χωρίς τους τουρίστες του καλοκαιριού με τα έρημα μαγαζιά και τους λιγοστούς διαβάτες.Σκέφτομαι τις  λουτροπόλεις του Χειμώνα . Ο αέρας φύσαγε και ακούγονταν ο ήχος που κάνουν οι σιδερένιοι στήλοι. Κάτι σκυλιά έπαιζαν χαρούμενα στην παραλία το ένα κηνυγούσε το άλλο και δύο τύποι το πιθανότερο ξένοι αν κρίνω από το βαν που μετέφερε τα σερφ, έκαναν γουίντ σέρφινγκ ντυμένοι με φόρμες νεοπρέν .

Έφτασα με το ποδήλατό μου ως εκεί που τέλειωνε η παραλία και γύρισα πίσω..Για κάποιο λόγο θυμήθηκα το λατινικό κείμενο που κάναμε στο Λύκειο. Μίλαγε για τον ποιητή Οβίδιο: Ovidious poeta in terra Pontica exulat. Epistulas Romam scriptitat. Narrat de incolis barbaris et de terra gelida*. Και ταυτίστηκα με τον εξόριστο ποιητή.

* Ο Οβίδιος ο ποιητής είναι εξόριστος στην Ποντική γη. Γράφει επιστολές στη Ρώμη. Αφηγείται για τους [...] βαρβάρους και την κρύα γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου